Recent werk 28 november 2020: Diepzee Reiziger III/unicum. Brons, samengesteld uit losse deeltjes, gelast en gepatineerd, afmetingen 34 cm. x 19 cm. x 4 cm.

(zie ook Impressionistisch en Exposities)

Info

Sinds  juni 2004 ben ik werkzaam als zelfstandig beeldend kunstenaar. Daarvoor, vanaf 1972 ben ik werkzaam geweest in het bedrijfsleven.

Ik werk met boetseerwas (modelleren, gieten in brons), staal, ijzer, glas en koper (construeren, lassen, fusen) en met hout en steen (klassiek beeldhouwen). In 1998 heb ik een avondopleiding handvaardigheid gevolgd en daarnaast een aantal cursussen bij beeldhouwers en bronsgieters. Verder ben ik autodidact.

Van 2004 t/m 2008 werkte ik voornamelijk realistisch en in brons, soms in hout en steen. Vanaf 2009 ben ik steeds meer de abstractie gaan zoeken, werk steeds minder in (gegoten) brons en steeds meer in constructie technieken en materialen; het vormen, lassen en kleuren van metaal, soms in combinatie met glas.

Zijn de gegoten bronzen vrijwel altijd series, het constructiewerk is altijd uniek wat uiteraard ook geldt voor alle beelden in steen en hout.

Op de pagina Exposities vindt u alle beschikbare beelden, in galeries en eigen atelier.

Voor het eerst te paard. Djakarta 1953.

Gooische Jachtvereniging 1976 met Jonkheer.

Rubbermal maken voor het vierspan, 2007.

Hakken in hout. Strijdros I in wording.

Wasmodel De Uitdager II

Oude atelier, Gagelweg Wilnis 2005 – 2015.