Info

Sinds  juni 2004 ben ik werkzaam als zelfstandig beeldend kunstenaar. Daarvoor, vanaf 1972 ben ik werkzaam geweest in het bedrijfsleven.

Ik werk met boetseerwas (modelleren, gieten in brons), staal, ijzer, glas en koper (construeren, lassen, fusen) en met hout en steen (klassiek beeldhouwen). In 1998 heb ik een avondopleiding handvaardigheid gevolgd en daarnaast een aantal cursussen bij beeldhouwers en bronsgieters. Verder ben ik autodidact.

Van 2004 t/m 2008 werkte ik voornamelijk realistisch en in brons, soms in hout en steen. Vanaf 2009 ben ik steeds meer de abstractie gaan zoeken, werk steeds minder in (gegoten) brons en steeds meer in constructie technieken en materialen; het vormen, lassen en kleuren van metaal, soms in combinatie met glas.

Zijn de gegoten bronzen vrijwel altijd series, het constructiewerk is altijd uniek wat uiteraard ook geldt voor alle beelden in steen en hout.

In augustus 2023 heb ik een smeltoven aangeschaft en ben ik zelf brons gaan smelten en het gieten in de zogenaamde zandvorm techniek gaan beoefenen. Ik ben nu aan het experimenteren met deze techniek die heel veel mogelijkheden biedt om je artistiek uit te drukken.

Op de pagina Exposities vindt u alle beschikbare beelden, in galeries en eigen atelier. 

Hiernaast en -onder een aantal foto’s uit de afgelopen 20 jaar.